Esimesed kogemused ja muljed

 Tere,

Meie oleme Lauri ja Ketlin Tartu Rakenduslikust Kolledžist automaalri esmakursuslased. Saime tänu Erasmus+ programmile võimaluse lennata Türki välispraktikale, et silmaringi laiendada ja näha, kuidas päris ettevõtetes töö käib. 

Lend Istanbuli kohal
Lend Istanbuli kohal



1.päev

Saabusime 14. aprillil Türki, linna nimega Izmit. Esmaspäeval tegid meile kohalikud türklased linnatuuri, kus me külastasime İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kooli ja saime tutvuda kauni linnaga.


Koolis lahti võetud mootor                                                                                 Hacıhasan, İzmit               





      Kesklinn                                                                                                       Kohalik fuud                                                                                                                     

2.päev

Saime tutvuda oma ettevõttega, milleks oli Öztorun Oto BMW & MINI Yetkili Satıcı Ve Yetkili Servisi. Esinduses saime tutvuda hoonega ja nende tegevustega. Saime esimeseks ülesandeks pesta ära auto, et selle poleerimiseks ettevalmistada. 

BMW esindus

                                                                  Pesemist vajav auto



Värvi parandus                                             


3. päev
Seoses esinduse varuosade lao kolimisega, oli meie teine päev esinduses rahulik. Üllatuseks toodi meile hommikul snäkivaagen ja jõime töömeestega teed.

   Selfi peremehega
Snäkilaud





4. päev
Hommikul tööle asudes anti meile ülesandeks valmistada kruntimiseks ette bmw stange ja hiljemalt see ära kruntida. Matistasime kogu detaili pinna lihvpaberi P320-ga ja siis lihvisime P240-ga parandamist vajavad kohad sujuvaks ning hakkasime pahteldama. Pahtel kuivatati kuumafööniga, mis oli meie jaoks uus. Viimistlesime detaili kruntimiseks valmis. Saime krundi valmis segada ja seejärel kruntima asuda.
                                                                                                                                                                        Mundris
 Pahtli lihvimine                                                         Kruntimine



5. päev
Järgneva päeva ülesandeks oli meil eelnevalt ära krunditud stange ära lihvida ja valmistada ette värvimiseks. Krunti lihvisime taldlihvijaga, kasutades lihvpaberit P320 ning seejärel jätkasime vesilihviga, kus kasutasime P800 lihvpaberit ja vett. Õppisime jällegi midagi uut. Stanget me värvida ei saanud. Peale seda saime lisaks veel uue stange, mida oli vaja kruntimiseks ettevalmistada.


                        Krundi lihvimine                        Teine stange                                                              Proovisõit


6. päev 

Laupäeva hommikul asusime teele Istanbuli. Külastasime the Sultan Ahmed mošeed, Topkapi Palace muuseumit, tutvuda linnaga ja siis laevaga sõitmas käia. Jäime tuuriga rahule, ent ebameeldivust tekitas vihmane ilm.



7. päev
Pühapäeval puhkasime tegusast nädalast. Samuti tutvusime linnaga ja külastasime erinevaid poode.




Comments

Popular posts from this blog

2. ja 3. Nädal Öztorun-is